čtvrtek 15. listopadu 2012

P(r)omluva o Ugandské dramaturgii


Na rozdíl od zavedené praxe prokládat nové a novější písně stále stejnými kecy, Uganda svůj stabilní repertoár recykluje v nových a novějších souvislostech.

Vedle vícehlasých vokálů je výrazným prvkem koncertů rovněž dramaturgie tmelící pořadí stylově rozevlátých písní vadnou, nicméně konzistentní a sveřepou logikou. A v neposlední řadě i průvodní slovo, kde PaedDr. Ivan Holas povýšil oslí můstek na seriózní literární útvar srovnatelný s eposem nebo lyrickou baladou.



Není od věci se s odstupem času podívat na playlist některého  z cca dvaceti komponovaných pořadů. Bohaté dramaturgické poznámky odhalují, k jak hlubokým propastem podvědomí takový dramaturgický rauš muzikanty zavede.

A zde konkrétní archivní dokumenty, které budeme průběžně doplňovat

Komerční koncert  neboli  SUPER-KRYPTO-META-SHOW 
Nezdařený pokus o průnik do české pop-music, inspirovaný plakáty kapel nám nepříbuzných žánrů


Klikněte a přečtěte si playlist s poznámkami



Rekvalifikační koncert
vzdělávací pořad, na jehož konci se z publika odcházeli certifikovaní diváci s osvědčením. Absurdní  poznámky jako "Myslete si zeleninu!" nebo  "Pořiďte si hrábě!"  po těch letech nechápeme.

Klikněte a přečtěte si playlist s poznámkami


Svobodná Republika BUCH

V r. 2009 Black Uganda Choir založila v průběhu koncetu SVOBODNOU REPUBLIKU BUCH, samostatný státní útvar s hranicemi danými klubem Leitnerova. Právně jsme konstituční demokracie, aneb "ovšem, hlasovat lze o všem, pokud UV BUCH nerozhodne jinak" (Kdo neví, tak UV = umělecký vedoucí)

Stále pohřešujeme ústavu - nemáte ji někdo doma?


Na fotce filatelistická rarita - příležitostná známka s hlavou státu v hodnotě 12 uganských korálků







Žádné komentáře:

Okomentovat