sobota 27. října 2012

První logo Black Uganda Choir (1992)

Na počátku bylo logo,  umělecky  vyvážený kompromis mezi Woodstockem a jehličkovou tiskárnou EPSON.





Logo vzniklo u příležitosti samoúčelné recese na pódiu Rock-Café U LABUTĚ v Brně-Husovicích ve středu 9.9.1992. Toho večera dobrá třicítka členů Ars Brunensis Chorus pod krycím názvem Black Uganda Choir strašila místní opilce Janáčkem, Ravelem a jinými vokálními zvěrstvy, na které nebyli ani zvyklí ani zvědaví.

Od té doby jsou středy vyhrazené Black Ugandě a není síla, která by to zvrátila.





Přednáška o Tibetu
Rock-Café jsme s Tomášem Drtílkem objevili na sklonku srpna 1992, když jsme do schátralého domu na Dukelské třídě  přišli na přednášku o Tibetu. Dostalo se nám rychlého ponaučení, že Tibet je drsná hard-rocková kapela (video) a že přednášku nám tam rozhodně nikdo dělat nebude. 

V sále, kde svítily zelené žárovky a kde z garnyží místo záclon visely na provázcích fixy, aby návštěvníci mohli kreslit po zdech, jsme to po jednom pivu vzdali a bavili se otázkou, jestli a za jak dlouho nám dají místní přes držku, když budeme zpívat sborový repertoár? Nezbývalo, než oslovit kamarády a uspořádat ověřovací experiment, který jsme po dvou zkouškách naplánovali na středu 9.9.



Gerila a-capella?  Jednou a dost!
Kdo vymyslel krycí název Black Uganda Choir, dodnes nevíme, ale pro účely jednorázové gerila a-capella akce se hodil výtečně.

Prostě jsme přišli na podium a spustili umění pro nic nechápající osazenstvo klubu. Po půl hodině jsme  Rock-Café opustili, důstojně a z bezpečnostních důvodů  a vše pořádně zapili v blízké hospodě. Večírek zakončila Tomášova památná prorocká slova: "Tak zase příští středu..."



Hledá se foto Rock-Café
Fotku  Rock-Café bohužel nemáme a na internetu o jeho existenci není zmínka. Snad je někde archivován alespoň příkaz hygienika, který tři měsíce po našem vystoupení klub nekompromisně zavřel.

Žádné komentáře:

Okomentovat