středa 11. listopadu 2009

Stručná zpráva o Červené Karkulce v Lomnici u Tišnova

Slávu Black Uganda Choir nelze ignorovat i mimo okres Brno-město. A tak jsme byli, logicky, přizváni k účasti na světové premiéře veřejné generálky miniopery Červená Karkulka, v nastudování MUTr. Dady Klementové. Záštitu nad touto kulturní událostí, jež se konala v Synalovské Kolibě u příležitosti výročního výletu po turistické stezce Járy Cimrmana, převzala Moravská Strécovská univerzita.



Ačkoliv chřipky a zákonné přestávky na kojení zabránily BUCH v plné účasti, přesto se, podle kulturního občasníku Viditelné prase, diváci těšili "z vynikajícího vystoupení tria z Black Ugandy se strécem Fuxem, jejichž úžasný výkon dojal všechny přítomné, některé až k slzám."




Po patafyzických zdravicích stréců Klapetka a Fuxe a slavnostní dekoraci děda Klementa řádem Zweisteinovy patafyzické university zazněla árie inženýra Vaňka z Cimrmanovy opery Úspěch českého inženýra v Indii a nakonec i očekávaná a obecenstvem hojně aplaudovaná Červená Karkulka, ve které poprvé zazněla nová součást hardartu - varhanní píšťaly poháněné cyklistickými pumpičkami



Více na stránkách Viditelného prasete

Žádné komentáře:

Okomentovat